Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-08@10:44:04 GMT

وضعیت سد کرخه و دز مطلوب نیست/سد کرخه ورودی آب بیش از خروجی

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۶۷۲۳۰

حمیدرضا لشکری معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، در رابطه با حجم ورودی و خروجی آب سدهای استان اظهار کرد: ورودی سد دز 1234 مترمکعب بر ثانیه و خروجی آن 1800 مترمکعب بر ثانیه است.

وی افزود: ورودی سد کرخه 898 و خروجی 775 مترمکعب بر ثانیه است که ۷۱ مترمکعب آن سمت ایلام (تونل دشت عباس) می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: ورودی گتوند علیا 1264 و خروجی آن 1300 مترمکعب بر ثانیه و ورودی سد مارون 231 مترمکعب بر ثانیه و خروجی آن 450مترمکعب بر ثانیه است.

لشکری در رابطه با تاثیر حجم رهاسازی آب در رودخانه کارون بر روی رودخانه دز بیان کرد: در مقطعی که رودخانه دز و کارون به هم ملحق می‌شوند زمانی که رهاسازی از کارون کمتر باشد چون سطح رودخانه پایین می‌آید رودخانه دز به‌راحتی جریان پیدا می‌کند.

وی افزود: اما در زمان سیلاب که رهاسازی آب در دو نزدیک به هم تخلیه می‌شود سطح آن‌ها تقریباً نزدیک به هم است به همین دلیل در نقطه‌ای که دو رودخانه دز و کارون تلاقی پیدا می‌کنند از سرعت آن‌ها کاسته می‌شود؛ البته همچنان خروجی سد دز بیش از سد کارون است.

لشکری با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت سد دز و کرخه مطلوب نیست، عنوان کرد: با توجه به اینکه ورودی سدها بالا است حجم خالی دز 262 میلیون مترمکعب و حجم خالی سد کرخه 52 میلیون است؛ درسد کرخه ورودی آب بیش از خروجی آن است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۷۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت پُرشدگی سد‌ها بعد از بارش‌های اخیر

در زمان حاضر با وجود ۳۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سد‌های کشور، ۶۵ درصد ظرفیت مخازن سد‌ها پُر و ۳۵ درصد این ظرفیت خالی است.

به گزارش تسنیم، در ۲۲۶ روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تا شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳) در مجموع ۲۸ میلیارد و ۶۹۰ میلیون مترمکعب آب وارد سد‌های ایران شده که نسبت به ورودی ۳۰ میلیارد و ۳۲۰ میلیون مترمکعبی آب به سد‌ها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی ۵ درصدی داشته است.

همچنین در این مدت، به‌منظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست‌محیطی، ۱۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب آب از سد‌های کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی ۱۷ میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی ۳درصدی را نشان می‌دهد.

در زمان حاضر با وجود ۳۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سد‌های کشور، ۶۵ درصد ظرفیت مخازن سد‌ها پُر و ۳۵ درصد این ظرفیت خالی است.

میزان ذخایر آبی سد‌ها در روز شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۱ میلیارد و ۹۷۰ میلیون مترمکعب بود، که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان‌دهنده رشد یک‌درصدی ذخایر سد‌ها با در مقایسه با روز مشابه سال قبل است.

وضعیت سد‌های مهم کشور در تأمین آب شرب و کشاورزی در جدول زیر آورده شده است:

دیگر خبرها

  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت
  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • وضعیت خرید گندم در استان بوشهر مطلوب است
  • محور علی آباد-گرگان با ثبت ۷۶ هزار تردد جز پر ترددترین محورگلستان
  • با نقطه مطلوب وضعیت بنادر ،‌گمرکات و انبارها فاصله داریم
  • آخرین وضعیت پُرشدگی سد‌ها بعد از بارش‌های اخیر
  • مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌های دز و کارون اجتناب کنند
  • سازمان آب وبرق : مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌ های دز و کارون اجتناب کنند
  • شوش و کرخه خوزستان بدون اکیپ مجهز غریق نجات هستند